ΣΗΦΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ

ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΦΗ.
ΦΕΥΓΕΙΣ ΚΙ ΑΦΗΝΕΙΣ ΟΡΦΑΝΑ.. ΦΕΥΓΕΙΣ ΚΙ ΑΦΗΝΕΙΣ ΣΤΑΧΤΗ..ΜΑ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΑΣ ΚΑΛΟΣΤΡΑΘΙΑ..
ΑΝΤΡΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ....








Πολεμική Αεροπορία ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!!

304 moira/p/a

304 moira/p/a
Αιγαιο.....

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ - ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΦΗ.

ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ


Για τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η αεροπορική τραγωδία αναφέρονται στην «Π» ειδικοί.

Όπως εκτιμούν έμπειροι πιλότοι το μονοθέσιο F-16C με πιλότο τον άτυχο σμηναγό Τάσσο Μπαλατσούκα 33 ετών, πήγε και «κάρφωσε» από κάτω προς τα πάνω, περίπου στη μέση το F-16D στο οποίο βρίσκονταν ο Σμηναγός Σήφης Αναστασάκης και ο ανθυποσμηναγός Παύλος Μποτζάκης, 25 ετών.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες το μονοθέσιο F-16 πραγματοποιούσε immerman attack, δηλαδή επίθεση από πίσω και κάτω, στο διθέσιο F-16. Είναι μία τακτική από την οποία ο αμυνόμενος είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγει.

Ένα άλλο στοιχείο το οποίο είναι διασταυρωμένο από έγκυρες πηγές της Π.Α. είναι ότι ο νεκρός πιλότος του F-16C φορούσε κάσκα JHMCS δηλαδή σύστημα στόχευσης επί κάσκας που του επιτρέπει να βάλει βλήματα με απόκλιση πολύ μεγαλύτερη από αυτή των συμβατικών συστημάτων.

Εκτιμάται ότι πήγε να βάλει, εικονικά βέβαια, πίσω και κάτω από το διθέσιο εναντίον του, αφού ο συνδυασμός κάσκας JHMCS και βλήματος Iris-T, επιτρέπει βολή τελείως εκτός θέας του επιτιθέμενου αεροσκάφους, απλά αρκεί ο πιλότος να παρακολουθεί με το βλέμμα το αεροσκάφος-στόχο.

Από εκείνη την θέση, δηλαδή πίσω και κάτω από το διθέσιο, ξαφνικά το F-16 του Μπαλατσούκα «καρφώθηκε» στην κοιλιά του διθέσιου “D”. Μία άλλη εκδοχή είναι ότι επιχείρησε να βρεθεί σε παραμέτρους βολής πυροβόλου (Fox 1) και για τον λόγο αυτό κινήθηκε κατ'αυτό τον τρόπο.

Όπως εκτιμούν οι ίδιοι, ο άτυχος Μπαλατσούκας βρήκε ακαριαίο θάνατο. Το κάθισμά του προφανώς εκτοξεύτηκε λόγω της σύγκρουσης αυτόματα, αλλά από την επιφάνεια της θάλασσας, περισυλλέγησαν από το σωσίβιό του απλώς ίχνη που πιστοποιούσαν τον θάνατό του.

ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΣΗΦΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ

Κυριακή, 29 Αύγουστος 2010 07:28 Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
alt
Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες θρηνεί η Ελλάδα και η Πολεμική Αεροπορία. Ο σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας Σήφης Αναστασάκης έχασε τη σκληρή μάχη για τη ζωή που έδινε επί δύο 24ωρα.
Έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη 01.15 τα ξημερώματα της Κυριακής, ο άτυχος Ηρακλειώτης σμηναγός, Σήφης Αναστασάκης που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, μετά από πρόσκρουση του αεροσκάφους του κατά τη διάρκεια άσκησης νότια της Κρήτης. Ο ηρωικός πιλότος είχε συντριπτικά κατάγματα στην λεκάνη, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν όπως αποδείχτηκε η εγκεφαλική λειτουργία που είχε υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες εξαιτίας των τριών ανακοπών που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο. Ο Αναστασάκης που καταγόταν από την Γέργερη Ηρακλείου ήταν παντρεμένος και είχε ένα παιδάκι ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους...
Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια του ατυχήματος νότια της Άρβης, με τελευταίο εύρημα ένα τμήμα από αρβύλα κάποιου χειριστή των αεροσκαφών. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση, παρά μόνο εικασίες για το πώς συνέβη το ατύχημα. Σε σχέση με την περίπτωση του Σήφη Αναστασάκη, πολλοί έμπειροι ιπτάμενοι κάνουν λόγο για δυσλειτουργία είτε του καθίσματος εκτίναξης, είτε του αλεξιπτώτου, χωρίς ωστόσο τίποτα να είναι βέβαιο.
Στο μεταξύ  έγινε χθες η κηδεία του Αναστάσιου Μπαλατσούκα, 33 ετών, που επέβαινε στο μονοθέσιο πολεμικό αεροσκάφος. Οι γονείς, συγγενείς και φίλοι έμαθαν συγκλονισμένοι την θλιβερή είδηση, ενώ στη γειτονιά που έμεινε η οικογένεια στην πόλη της Άρτας, επικράτησε θρήνος.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Παναγιώτης Μπεγλίτης, ενώ στεφάνια κατατέθηκαν στην σορό του, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου